Freelance SEA specialist uit Amsterdam

Als freelance SEA specialist haal ik gericht verkeer binnen halen door op bepaalde zoekwoorden te adverteren. Dit is mogelijk binnen de zoeknetwerken van Google & Bing. De potentiele klanten zijn 24 uur per dag opzoek naar relevante producten of diensten en daar kan je als bedrijf exact op inspelen. SEA is een kanaal waarbij je betaald per click en daar behoort een sterke focus op ROI bij. Doordat ik een ervaren gecertificeerde marketeer ben kan ik je volledig ondersteunen bij het bedenken, opstellen en optimaliseren van camgagnes.

Google Ads training Karim Oudejans
adidas logo
127%

Groei in traffic

47%

Groei in traffic

Sightcorp
378%

Groei in leads

Google ads diensten

SEA Audit

Maak je op dit moment al gebruik van Google Ads en ben je er niet zeker van of dit goed wordt uitgevoerd of wil je graag weten waar je groei mogelijkheden laat liggen? Ik help je hier graag bij door een SEA audit uit te voeren op het gehele account. Deze health check checkt alle basisinstellingen, mogelijke fouten en eventuele optimalisaties die voor groei zullen zorgen. Google voert jaarlijks vele tientallen nieuwe adverteer instellingen toe en het zou zonde zijn als je hier geen gebruik van maakt. 

SEA Strategie

Opzoek naar een SEA-strategie die past bij de groeidoelstellingen van jouw bedrijf? Ik help graag bij het ontwikkelen van een bruikbare SEA-strategie die bijdraagt aan de groei van het bedrijf. Ongeacht het budget wat beschikbaar is kan er altijd gekeken worden hoe dit budget het beste benut kan worden met een gezonde ROI. In deze strategie wordt er ook gekeken hoe de verhouding is tussen andere online marketing kanalen. Hierbij wordt de gehele customer journey in kaart gebracht en spelen wij hier met Google Ads perfect op in.

SEA Advies

Wil jij niet dat ik de gehele SEA strategie voor je uiteenzet? Heb je enkel behoefte naar advies op het gebied van specifieke onderdelen zoals Google Shopping, Google Search of Google Display? Ik help je hier dan graag bij! Mocht bijvoorbeeld een bepaalde Google Search campagne niet naar behoren presteren dan kunnen wij hier dieper op in duiken. Wij zullen kijken naar de huidige performance en een op maat gemaakte advies aanleveren met duidelijke speerpunten.

SEA Stappenplan

Heb je al een duidelijke SEA strategie en heb je juist ondersteuning nodig in het opstellen van een Google Ads plan van aanpak? Er moeten vaak tientallen optimalisaties uitgevoerd worden en daarbij is het vaak moeilijk om te bepalen wat nou de meeste impact heeft. Ik stel graag de prioriteiten met jou op zodat jij zo snel mogelijk de groei kan gaan realiseren in het account.

SEA trainingen

Wil jij zelf leren om SEA uit te voeren? Dat is natuurlijk ook mogelijk en ik geef regelmatig Google Ads trainingen bij verschillende bedrijven. Dit kan een algemene training zijn over het gebruik van SEA, hoe je campagnes moet opzetten en waar je rekening mee moet houden. Het is ook mogelijk om een op maat gemaakte training te krijgen. Hierbij bekijk ik van te voren het account en zal ik een training geven op basis van de huidige situatie.

SEA Advertentieteksten

Wil jij ondersteuning krijgen in het schrijven goede Google Ads teksten? Of wil je juist leren hoe je de beste advertenties schrijft die zorgen voor een hogere click through rate? Door mijn ruime ervaring weet ik hoe jij de beste advertentie teksten kan schrijven om potentiële klanten binnen te halen. Door middel van een duidelijke A/B testing roadmap voor de advertentieteksten zorgen wij er samen voor dat we nooit klanten mislopen!

SEA Sparringspartner

Heb jij geen behoefte aan specifiek advies of een gehele Google Ads strategie, maar ben je opzoek naar een sparringspartner? Ik help je hier graag bij! Ik ben altijd in te huren voor losse uren waarbij je bepaalde vraagstukken of strategieën tegen mij aan kunt houden. Ik zal je eerlijk advies geven wat ik van het idee of vraagstuk vind. Hierbij kan je uiteindelijk zelf de keuze maken of je hier verder mee aan de slag wilt gaan. 

Google kijkt naar meerdere factoren bij het bepalen van de ranking van jouw advertenties – Door het wegvallen van de gemiddelde positie zijn deze factoren is het ranken van de ads complexer geworden.

Google kijkt naar meerdere factoren bij het bepalen van de ranking van jouw advertenties – Door het wegvallen van de gemiddelde positie zijn deze factoren is het ranken van de ads complexer geworden. Om deze reden is het gebruiken van een freelance SEA specialist met aanzienlijke ervaring en een bewezen trackrecord van resultaten van cruciaal belang om ervoor te zorgen dat je meer bezoekers naar jouw website trekt met een gezonde ROI.

Alles over mijn SEA aanpak

Wat is SEA (Search Engine Advertising)?

Gericht verkeer binnen halen door op bepaalde zoekwoorden te adverteren (ook wel zoemachine adverteren genoemd)? Dit is mogelijk binnen de zoeknetwerken van Google & Bing. De potentiele klanten zijn 24 uur per dag opzoek naar relevante producten of diensten en daar kunt u als bedrijf exact op inspelen. SEA is een kanaal waarbij u betaald per click en daar behoort een sterke focus op ROI bij. Doordat wij een team met ervaren gecertificeerde marketeers hebben kunnen wij u volledig ondersteunen bij het bedenken, opstellen en uitvoeren van camgagnes.

Conversieratio’s, CTR, bouncepercentages & CPA targets zijn voor ons geen onbekende termen. Dit zijn enkele KPI’s die meespelen bij het inrichten, optimaliseren en bijhouden van uw campagnes. Of het nou om Google Shopping, generieke campagnes, remarketing of branded campagnes gaan wij helpen daarbij.

Mijn aanpak als SEA marketeer

Gezamenlijk richting geven aan een bepaald doel staat bij ons in de basis van een traject. Er zal eerst een SEA scan gedaan worden waarbij we kijken waar de kansen liggen voor uw website i.c.m. het SEA kanaal. Uit deze scan zal een plan van aanpak opgesteld worden en op basis KPI’s en targets gaan we deze aansturen. Op deze manier ontwikkelen we een juiste SEA strategie en behalen we het maximale uit de campagnes met focus op ROI.

Naast de focus die we hebben op de campagnes is accountstructuur en kwaliteit van groot belang. Uiteindelijk spelen deze aspecten een rol bij de kosten die u betaald per click. Op basis van een zoekwoorden analyse zal er gekeken worden naar relevante brede en longtail zoekwoorden, waar regelmatig naar gezocht wordt door potentiële klanten.
Vervolgens sluiten we de advertentieteksten hier op aan en wordt er constant gekeken naar kwaliteitsscores. Doormiddel van bidmanagement behouden we de focus op ROI en niet te vergeten een gezond account!

De werkwijze verdelen wij in vijf stappen die de basis vormen van het gehele traject;

– De scan waarin de kansen en mogelijkheden zichtbaar worden
– Plan van aanpak
– Uitvoering van werkzaamheden
– Analyse van de resultaten d.m.v. heldere rapportages en dashboards
– Evaluatie en learnings vanuit de cijfers & vooruitblik

Je kent mij van

Een aantal tools waarmee ik als SEA specialist werk