Freelance SEO specialist uit Amsterdam

Als SEO specialist heb ik 9+ jaar ervaring, al mijn SEO adviezen en strategieën zijn gebaseerd op resultaten die ik de afgelopen jaren heb behaald door dagelijks bezig te zijn met SEO.

Mijn doel als Freelance SEO consultant is om kleine, middelgrote en grote bedrijven te helpen om het aantal relevante bezoekers te vergroten. Dit doe ik door een SEO strategie op te zetten, waarbij de focus ligt op het vergroten van de online zichtbaarheid van jouw bedrijf in Google, Bing of een andere zoekmachine. Een persoonlijke aanpak vind ik erg belangrijk, daarom wil ik altijd iedere organisatie leren kennen.

Freelance Copywriter

Resultaten waar ik als SEO specialist trots op ben

517%

Groei in traffic

Staples Logo
47%

Groei in traffic

Sightcorp
378%

Groei in leads

Mensen met wie ik als SEO specialist heb samengewerkt

ik werk graag met Desmond samen. Hij is niet alleen een goede SEO specialist, maar weet ook van aanpakken en denkt vanuit de gebruiker. Samen hebben we vele uren gedraaid om 17 e-commerce websites draaiende te houden en verbeteren met o.a. complexe migraties en markt onderzoek in verschillende talen. Dat was niet succesgevol gelukt als we geen team waren!

Michel KantHead of SEO - Stapels

I have worked with Desmond for the past 4 months, however I can say that he impressed me from the first day. At RNW there is a large international, multilingual infrastructure with many complex SEO issues, Desmond took these on easily. He’s not the kind of SEO specialist to just look a the titles and descriptions, he looks at all aspects of SEO and can communicate well with both Editors/Site Managers and Developers to get the site(s) in to line. Clear reporting that states the gains possible with change, and when change has been made shows what actually happened. As a person, Desmond is also a good team member, supportive and enjoyable to work with.

Andrew KillenTech Lead - RNW Media

Accomplishing a large SEO project completely remotely never ran that smooth. Over the period of four months, Desmond supplied me with excellent and coherent keyword researches in German, which were easy to integrate into informative and engaging copy. But not just this, he really nailded it with his SEO-choices. A growth of 517 % in organic traffic is proof enough that as SEO specialist Desmond knows SEO like the back of his hand. And on top of his expertise

Karola WollFreelance Copywriter - Creative Group

Wil je samenwerken met een SEO specialist? Ik help je graag

This contact form is deactivated because you refused to accept Google reCaptcha service which is necessary to validate any messages sent by the form.

Wil je SEO uitbesteden?

overzicht van de SEO diensten die ik als SEO expert aanbied

SEO Audit

Wil je graag laten controleren of jouw website zoekmachine vriendelijk is? Ik help hier graag meer door een uitgebreide SEO check uit te voeren. Deze check oordeelt jouw website(s) op basis van de meest recente eisen die Google en andere zoekmachines stellen. Deze audit geeft inzicht in de kansen die ik zie om de zichtbaarheid van jouw website te vergroten in een van de zoekmachines.

SEO Strategie

Opzoek naar een SEO-strategie die past bij de groeidoelstellingen van jouw organisatie? Ik help graag bij het ontwikkelen van een bruikbare SEO-strategie die bijdraagt aan de groei van jouw organisatie. Vanwege mijn ervaring met andere kanalen wordt er in de strategie ook rekening gehouden met de synergie tussen de andere onlinekanalen.

SEO Advies

Wil jij niet dat ik een hele SEO strategie voor je opzet? Maar juist gewoon advies op specifieke SEO of online marketing gerelateerde vraagstukken help ik ook graag. Bijvoorbeeld: Heb jij een SEO campagne opgezet die niet presteert zoals verwacht? Of heb je een vraag over een van de laatste SEO technieken? Ik beantwoord deze vraagstukken graag samen met jou.

SEO Stappenplan

Heb je al een allesomvattende SEO strategie en heb je juist ondersteuning nodig in het opstellen en uitvoeren van een SEO stappenplan? Ik help graag tijdens het proces, door samen met jou te kijken naar jullie huidige strategie en deze door te vertalen naar een concrete stappenplan.

SEO Cursus

Wil jij zelf een SEO specialist worden. ofgewoon leren om SEO optimalisaties uit te voeren? Dat is natuurlijk ook mogelijk. Ik geef regelmatig SEO-trainingen. De trainingen die ik geef zijn gebaseerd op de wensen en behoefte van de persoon of groep. Tijdens deze sessie leer ik je alles wat jij moet weten om SEO zelf te doen. Lees hier meer over mijn SEO cursussen.

SEO Copywriting

Wil jij ondersteuning in het schrijven SEO teksten? Of wil je juist leren hoe je de beste content schrijft voor de zoekmachine maar tegelijkertijd ook voor jouw potentiele klanten? Als SEO specialist help ik met het opzetten van een content marketing strategie die jouw organisatie transformeert in een resultaatgerichte content machine. Tijdens het proces training ik de content specialisten om content te schrijven die zorgen voor meer online resultaat.

Lokale SEO

Heb je een bedrijf die zich alleen focust op Amsterdam? Dan kan ik je voorzien van lokale SEO advies voor Amsterdam. Wil je lokale SEO advies voor meerdere specifieke locaties is dit natuurlijk ook mogelijk. Lokale SEO is een geweldige manier om klanten te bereiken op specifieke locaties waar je gevonden wilt worden met jouw bedrijf.

SEO Website Migratie

Ben jij van plan om je website te migreren naar een nieuw domein, ga je een aantal websites samen voegen of verander je van CMS systeem? Met mijn +9 jaar technische SEO ervaring heb ik meerdere complexe migraties uitgevoerd van websites met +400.000 maandelijkse bezoekers. Ik heb een bewezen proces die ervoor zorgt dat je geen verkeer of rankings verliest door de migratie, maar juist eindigt met meer SEO verkeer.

Google kijkt naar meer dan 200 factoren bij het ranken van websites – Door de +200 ranking factoren is het ranken van een website complexer geworden.

Google kijkt naar meer dan 200 verschillende factoren als het gaat om het bepalen van de ranking van een website voor specifieke keywords. Doordat het aantal ranking factoren is het stukken complexer geworden om hoog te ranken in Google. Om deze reden is het gebruiken van een freelance SEO specialist met aanzienlijke ervaring en een bewezen trackrecord van resultaten van cruciaal belang om ervoor te zorgen dat je meer bezoekers naar jouw website trekt.

Doordat Google 200+ factoren heeft vind ik het als freelance SEO specialist belangrijk om diverse SEO diensten aan te bieden, die aansluiten bij elke fase van een organisatie. Bijvoorbeeld door op project niveau rekening te houden met de behoeften en budget van elke organisatie. Maar tegelijkertijd ook rekening houden met de technische SEO kennis binnen een organisatie.

Mijn aanpak als SEO expert

Wat is SEO?

SEO is het kanaal waar bezoekers via organische resultaten via zoekmachines zoals Google en Bing binnen komen op uw website. U betaalt hier niet per click zoals bijvoorbeeld  met Adwords en er zijn geen directe kosten aan verbonden. Bij SEO liggen hoge kansen met betrekking tot het behalen van maximale ROI resultaten. Wilt u meer verkopen en eventuele leads realiseren via uw winkels of online? Dan kunnen wij ervoor zorgen dat u optimaal gevonden wordt op bepaalde zoektermen door alle relevante zoekmachines die verkeer en omzet opleveren!

Mijn aanpak

Ik begin altijd met een SEO analyse van de website om te kijken waar de kansen liggen voor het maximale resultaat. Deze scan bestaat uit een het evalueren van alle SEO-elementen (Techniek, Content en Off page SEO). Op deze vlakken bied ik fullservice ondersteuning op strategie en in de operatie.

Kosten SEO

De kosten van mijn SEO diensten verschilt per situatie. Dit kan hangt af van de grootte van jouw website in combinatie met het aantal issues die jouw website heeft. Daarnaast hangen de kosten ook af van hoe hoe snel je online wilt groeien. Daarom bied ik voor iedereen een geschikt tarief aan.

Laatste SEO Ontwikkelingen

De SEO-industrie evolueert en verandert voortdurend, aangezien Google hun algoritme regelmatig bijwerkt. Google is de afgelopen jaren begonnen met het bestraffen van websites die in strijd zijn met hun richtlijnen voor webmasters. Door op de hoogte te blijven van de laatste SEO ontwikkelingen kunnen deze boetes worden vermeden. Doordat ik dagelijks bezig zijn met de laatste marketing ontwikkelingen kan ik de laatste updates en technieken toepassen om zo meer relevante SEO traffic binnen te halen voor klanten.

Doel SEO traject

Het doel bij het starten van een SEO traject is om extra relevant verkeer en omzet te genereren.

Vanuit dit oogpunt worden gezamenlijk de doelstellingen bepaald welke bestaan uit een aantal KPI’s en targets. Vanuit de scan die we vooraf doen zal blijken waar de kansen liggen voor een succesvolle SEO strategie. Vervolgens zullen we de scan en de bepaalde doelstellingen combineren waar een plan van aanpak uit voort komt.

Een doelstelling zal altijd zijn om de vindbaarheid te verhogen en potentiële klanten te verleiden jouw site te bezoeken. Dit kan door relevante content op de juiste manier in te zetten welke doorslaggevend is. Daarnaast ontkom je bijna nooit aan techniek bij het inzetten van een juiste SEO strategie. Ook hier houd ik rekening met de Google criteria welke ervoor zorgt dat alles goed verwerkt wordt in de zoekresultaten van Google.

SEO advies

Het kanaal SEO onder handen nemen kan met mij op verschillende manieren. Dit kan strategisch, operationeel of een combinatie van beiden zijn. Ik sta open voor elke vorm van samenwerking waarbij het delen van kennis centraal staat. Elke stap die we zetten op het gebied van SEO wordt glashelder gecommuniceerd met de desbetreffende personen.

Tot slot is het van groot belang om jouw  SEO resultaten goed te kunnen monitoren. Met custom made dashboards en maandrapportages (voor de lange termijn inzichten), breng ik continue in beeld wat de effecten van geleverde inspanningen zijn. Op basis van deze inzichten kan de SEO strategie optimaal worden gemonitord en continu worden verbeterd.

Als SEO specialist ken jij mij van

Een aantal tools waarmee ik als SEO specialist werk

4 redenen waarom je een SEO specialist nodig hebt?

1. Meer leads en engagement
SEO traffic is vaak een groot deel van het verkeer die de meeste bedrijven binnenhalen, maar ook een essentieel onderdeel van de customer journey en zorgt er uiteindelijk voor dat gebruikers een actie ondernemen op jouw website.

2. Integreert jouw website met de eisen van Google
Meeste internetgebruikers gebruiken Google als zoekmachine om een aankoop te doen, daarom is het belangrijk om met iemand in zee te gaan die begrijpt hoe Google werkt.

3. Bouw vertrouwen
Het doel van SEO is om een sterke basis te leggen voor een mooie website met een schone, effectieve gebruikerservaring die gemakkelijk te vinden is wat uiteindelijk leidt tot meer vertrouwen en geloofwaardigheid van elk merk.

4. SEO is relatief goedkoop
Een goede SEO-strategie zal jarenlang standhouden. En, zoals de meeste dingen in het leven, zal het alleen beter worden door meer aandacht (en investering) die het krijgt.

Nog meer mensen met wie ik als SEO consultant uit Amsterdam mee heb gewerkt

In the 9 months that Desmond worked in my SEO team, he really showed his skills, starting with fixing the organic traffic share for our German label after we got hit by a core update. After finishing the content optimization, our performance was back on track. Besides content his overall SEO skills turned out to be of great value. It didn’t matter if it was a technical audit or a keyword research he had to produce, the quality of his work was up to par.

Ronald SchepersSEO Lead - Recharge.com

I managed Desmond directly where he worked with a diverse set of stakeholders. Desmond is approachable, friendly and thoroughly professional. I enjoyed working with him and look forward to future collaborations.

Pooja ShankarHead of Digital - RNW Media

Desmond was our trusted advisor an SEO optimisation project. From the beginning it was clear that he’s very knowledgable and good at explaining things in a way everyone can understand. He also took care to understand our team culture which made it an extra pleasure to work with him. I would happily work with Desmond again and recommend him for anyone looking for a thorough SEO expert.

Katja Toftegaard WinklerMarketing Manager - Cybereason