Shopping Showcase ads

Google introduceert Shoppable Image-ads, video in Shopping Showcase ads

De nieuwe indelingen, geïntroduceerd voor de feestdagen, zijn bedoeld om adverteerders te helpen nieuwe klanten aan te trekken. Deze week kondigde Google twee nieuwe advertentie-indelingen aan voor retail- en merkadverteerders vóór het kerstinkopenseizoen dat winkelervaringen biedt op sites van derden, in Google Afbeeldingen en in Google Zoeken.

Voeg video toe in Showcase Shopping-advertenties

Nu introduceert Google een nieuwe ruimte voor retail- en merkmarketeers om de footprint van hun video-items uit te breiden. Deze keer in Zoeken met video’s in Showcase Shopping-advertenties.

Showcase-advertenties zijn het multi-image Shopping-formaat dat Google vorig jaar heeft uitgerold. Wanneer gebruikers op de advertenties klikken, gaan ze naar een door Google gehoste bestemmingspagina met promoties, beschrijvingen en geselecteerde producten uit de productfeed van de adverteerder. Ze worden meestal weergegeven op merk- en brede vragen.

Video’s worden weergegeven op de afgebeelde afbeeldingspositie. Nadat op de advertentie is geklikt, wordt de video volledig weergegeven boven aan de door Google gehoste bestemmingspagina met een selectie producten uit de productfeed van de adverteerder.

Google touts Laat Shopping-advertenties zien als een middel om nieuwe klanten aan te trekken en moet worden beschouwd als de beste indelingsformaten. Het bovenste Showcase-slot rijdt 3.6x hoger dan de gemiddelde CTR en Showcase ontvangt 20 procent meer conversiekredieten met toeschrijving aan de eerste klik, volgens Google.

De optie is momenteel beschikbaar voor adverteerders die Showcase Shopping-advertenties al uitvoeren.

Shoppable Image ads pilot

Google zegt dat meer dan een derde van de vakantiegangers vorig jaar naar afbeeldingen heeft gezocht voordat ze in een winkel gingen winkelen. Om voor die mensen te staan terwijl ze zoeken naar afbeeldingen op andere sites en Google Afbeeldingen zoeken, publiceert Google Shoppable Image-advertenties.

Als u op het labelpictogram in een Shoppable Image-advertentie op een site van derden klikt, wordt een carrousel van advertenties met productvermeldingen weergegeven met producten die lijken op wat in de afbeelding wordt weergegeven.

Bij Google Afbeeldingen zoeken zijn de Shoppable Image-advertenties grote eenheden. Producten in de afbeelding zijn gelabeld met prijzen. De eenheden zijn getagd als ‘Gesponsord’ en hebben ook een wit winkellabelpictogram in de linkerbenedenhoek.

Misschien zie je deze nog niet vaak, maar verwacht je dat het vertoningsvolume van het formaat in de loop van de tijd toeneemt.

“In het komende jaar zullen we deze ervaring blijven uitbreiden naar meer uitgevers en nieuwe oppervlakken verkennen, zoals Google Image Search, waar we ook weten dat shoppers op zoek gaan naar inspiratie,” zei Google.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *