Wat is SEO optimalisatie ?

Het optimaliseren van uw website zodat uw website gemakkelijk begrepen wordt door een zoekmachine en het inspelen op de zoekintenties van potentiele bezoekers van uw website definieert zich als SEO optimalisatie. In artikel – wat is SEO? wordt uitgelegd wat SEO is. In onderstaand stuk wordt toegelicht hoe u aan de hand van onze SEO optimalisatie stappenplan in 9 stappen de pagina’s op uw website kan optimaliseren voor optimale zoekmachine marketing.

SEO optimalisatie stappenplan

Stap 1: Kies focus zoekwoorden

Selecteer voor de desbetreffende pagina een zoekwoord, waar u op gevonden wilt worden. Zorg ervoor dat de content op deze pagina past bij de zoekwoord. Na het selecteren van deze zoekwoord, is het interessant om het gebruik van deze zoekwoord te variëren. Dit kunt u bijvoorbeeld doen door synoniemen van dit woord te gebruiken.

Stap 2: Page Title

De page title is de onderstreepte dikgedrukte blauwe tekst die weergeven wordt in de zoekresultaten van Google. De page titel is de naam van de desbetreffende pagina. Hieronder 5 tips voor een goede page title:

– Zorg ervoor dat de page title bestaat uit maximaal 66-70 karakters

– Probeer de gekozen zoekwoord aan het begin van elke page title te gebruiken

– Op het moment dat u meerdere zoekwoorden gebruikt scheid ze door middel van een |

– Gebruik voor iedere pagina op uw website een unieke page titel

– Op de homepage en contact pagina is het mogelijk om de naam van uw bedrijf in de titel te gebruiken. Op andere pagina’s word het niet aangeraden.

Online marketing kanalen - title tag

Stap 3: Meta Description

De tekst onder te page title in de zoekresultaten van Google is de meta description. De meta description wordt voornamelijk gezien als een call to action. Reden hiervoor is omdat deze men ondersteunt met het bepalen of zij op uw resultaat willen klikken.

Een aantal tips voor een goede meta description:

  • Zorg ervoor dat je meta description bestaat uit 150 – 160 karakters.
  • Probeer het gekozen zoekwoord op een relevante wijze hierin te verwerken.
  • Geef duidelijk aan waarom men op uw resultaat moet klikken

online marketing kanalen meta description

 Stap 4: URL structuur

De gekozen zoekwoord moet meegenomen worden in de URL van deze pagina. Ook is het belangrijk om elke woord in uw URL te scheiden met een koppelteken(-)Zie onderstaande voorbeeld:

Stap 5: Heading tags

Voorzie iedere pagina van een H1 heading tag, waarin de gekozen zoekwoord in verwerkt is. Zorg ervoor dat de H1 tag hoog op de pagina staat. Uiteraard moeten de H1 tag , page title, de url en de content een geheel vormen.

Stap 6: SEO copywriting en interne links

Verwerk uw zoekwoord meerdere malen op een natuurlijke manier op uw website. Schrijf relevante content, die bestaat uit minimaal 400 woorden. Dit kunt u bijvoorbeeld doen door de meest gestelde vragen met betrekking tot de zoekwoord te beschrijven. Het is ook belangrijk om gebruik te maken van interne links, stel dat u een nieuw begrip gebruikt, maar deze op een andere pagina uitgebreid toelicht. Verwijs naar deze pagina door gebruik te maken van een hyperlink.

Stap 7: Afbeeldingen zoekmachine vriendelijk maken

Door iedere afbeelding een juiste naam te geven, door elk woord in de naam van een afbeelding met een koppelteken(-) te onderscheiden. Iedere afbeelding heeft een alt-tekst nodig voor de zoekmachine. Een alt-tekst maakt het voor een zoekmachine duidelijk waar de afbeelding over gaat. Een goede alt-tekst is identiek aan de titel van de afbeelding, maar dan zonder koppeltekens(-). Deze stappen zorgen ervoor dat een zoekmachine uw afbeeldingen kan begrijpen.

Door de bovenstaande 7 stappen uit te voeren optimaliseert u gemakkelijk, de on page SEO van uw website. Door deze stappen te integreren en gedegen uit te voeren, kan dit leiden tot meer verkeer en een zoekmachine zal gemakkelijker uw website indexeren. Naast deze 7 stappen zijn er uiteraard meerdere stappen om uw website beter te laten ranken in de zoekmachines.